18 Aralık 2011 Pazar

ATV "Son" Dizisi - Korkunç Bir Teaser




Reklamın kötüsünün de olduğu, bir kez daha kanıtlandı geçtiğimiz Cuma akşamı. ATV'de severek takip ettiğimiz "5er Beşer" isimli komedi programının yeni bölümünü izliyorduk dostlarla. Dizilerin reklama girmeden önce reklam jeneriği kullanırlar. Ancak, kendi programlarının reklamlarını yapmadan önce herhangi bir jenerik girmiyorlar. Yani izlemiş olduğunuz programda iki kişi konuşurken birden alakasız iki kişi konuşmaya başlıyor. Geçtiğimiz gün bu durum yüzünden dehşete düştük.

5er Beşer programının ortasında, "Son Dakika" jingle ı ve jeneriği verilmeden, haber masasında spiker Gülay Özdem, kaşlarını çatmış ve "Sayın seyirciler, bir son dakika haberini sizlerle paylaşmak üzere yayınımızı kesiyoruz." diyordu. Alt yazıda "Karaorman bölgesine düşen uçak - 128 yolcudan sağ kurtulan yok" geçerken, gülümseyen suratlarımız birden düştü. Şok içinde "N'oluyor" diyemeden, haber metni içinde sesini değiştirerek "Korkma", "Vazgeçme", "Teslim Olma" diyerek olayı daha da korkunçlaştırdı. Bu da yetmezmiş gibi, teaserın sonunda ekran kararıyor ve gergin bir müzik veriliyor.

Reklam istenen etkiyi elde etti, Twitter'da birsürü kişi bu dizinin ismini konuştu, Facebook'ta bu teaser paylaşıldı. Ama değdi mi, birazcık bilinirlik yaratmak için? Bence değmedi.

Hiç yorum yok: