21 Kasım 2011 Pazartesi

Evy Baby (Demet Akalın - Bebek)




Bebek bezi reklamları genelde çocuklar tarafından seslendirilen şarkılarla hazırlanır. Her ne kadar bebeklere reklam müziklerini söyletemeseler de, sesini bebek sesine benzetebilen yaşça küçük seslendirmecilerle işlerini kotarırlar. Bazen oldukça yapmacık duran bu duruma bir örnek de Evy Baby'nin reklam filmi oldu.

Film, yüzükoyun uzanmış bir halde "minibook" unu kurcalayan bir minikle başlıyor. Evde canı sıkılan bu bebek, üstüne başına çeki düzen verip bezini yeniledikten sonra (bezini kendi yenileyen bebek mi?!?!) Demet Akalın'ın şarkısındaki semte gidiyor: Evet, bu semtin adı Bebek. Ne kadar ilginç, değil mi!

Kıyafeti, şapkası, gözlüğü, takıları ve çantasıyla minyatür bir Demet Akalın olan bebecik, bezini sallaya sallaya gezerken, kafedeki entelektüel bebelerin ilgisini çekiyor (bir Blendax klişesi). Sonraki sahnelerde, alışveriş yapan, spor yapan, ugg botlarını ve çizmelerini giyerek el ele gezen (ama pantolonsuz, bezi ortada) kız bebişler görüyoruz. Hele asi veledimiz Bebek tabelasının yanında bir James Dean kesilmiyor mu! Hey yavrum hey!

Filmin sonunda ürünün özellikleri Demet Akalın tarafından dış ses olarak anlatılırken, reklamın sinir bozucu müziği "Laaaa laa la lara lara laa" diye devam ediyor.

Evy Baby, "Büyümüş de küçülmüş" imajını daha da sevimsizleştirerek reklamın kötüsü ünvanına hak kazanıyor

Reklamın kötüsü puanı: 4/10

Hiç yorum yok: